Als ouders hun taak om voor jou te zorgen niet konden volbrengen zoals jij dat nodig had, creëert dit heel veel angst en onveiligheid. Als kind kun je niet voor jezelf zorgen. Je gaat dan automatisch overleven, er ontwikkelen zich overlevingsstrategieën die je in je volwassen leven nu, nog steeds gebruikt, wrs zonder dat je dit in de gaten hebt en je hebt beschermingsmechanisme’s ontwikkeld om je te beschermen tegen oude pijn, ook die heb je nu niet meer nodig.

De invloed van een ongeheelde wond, is groot. Je blijft vast zitten in patronen die je niet meer dienen. Je bestaansrecht hangt er nog van af.

In relaties wordt onbewust vaak geprobeerd voor de wond van de ander te zorgen, dit kan niet. Dit zorgt ervoor dat je je verstikt voelt, geen ruimte ervaart of bv geen lucht krijgt. De liefde, waardering, erkenning en goedkeuring wordt dan bij de ander gezocht i.p.v. dat je leert dit aan jezelf te geven en jouw wond te helen. Vroeg of laat lopen mensen hierdoor vast in hun relaties of ze lopen tegen dezelfde problematiek aan in relaties, omdat de onderliggende patronen en dynamiek niet aangepakt wordt.

Herken je dit? Voel wat er in jou gebeurd en wat jij nodig hebt. Dat is vaak niet de ander, maar juist tijd en ruimte om er voor jouw pijn te zijn, zodat je die zelf kunt helen.

Als je voelt dat je ruimte nodig hebt, gun jezelf die ruimte dan. Dat voel je namelijk niet voor niks. In die ruimte kan jouw pijn omhoog komen, pijn wil enkel gevoeld en losgelaten worden en erkend worden door jou.

We hebben allemaal momenten gehad dat we ons in de steek gelaten hebben gevoeld, verlaten , niet gehoord of gezien.

Iedere verdieping die je ingaat vraagt om een stuk heling van de vader en moederwond.

De vader en moederwond helen is belangrijk en nodig wil je het leven leven zoals het goed is en ook bedoeld is voor jou. In relaties kunnen deze wonden behoorlijk opspelen, heling van de wond is je eigen verantwoordelijkheid, hoe lastig dit ook kan zijn. Durf je pijn aan te kijken, dit leidt juist tot meer verbinding van je relaties of het aangaan van de juiste relaties voor jou.

De wond kan ervoor zorgen dat je in de verkeerde relatie blijft of gedoe ervaart in je relatie omdat de daadwerkelijke wond niet aangekeken wordt of de wond staat tussen jou en een relatie in en het kan ervoor zorgen dat je niet echt doet wat jij zou willen in jouw leven.

Het helen van de wond zal je leven verrijken op alle gebieden. Wil je mijn begeleiding hierbij, stuur mij dan een bericht en ik neem contact met je op. Samen kijken we naar de mogelijkheden die passen bij jou.

Of stuur een mail of whatsApp naar:
info@kellyvandeelen.nl 

06-20416274

Voel je welkom!

Liefs Kelly