Het verleden werd de sleutel naar mijn toekomst!

Voordat mijn seksueel misbruik naar boven kwam, zat ik in een verdieping, waarin ik juist het verleden losliet. Eigenlijk had ik ruimte gemaakt om dit te kunnen dragen.

Dit sloeg me omver, voor mij voelde het als afslag onvoorzien in de verdieping waar ik al in zat. Ondanks dat ik de skills had om trauma te verwerken, zowel emotioneel als fysiek, was dit anders voor mij. Ik was compleet in shock toen ik wist wat er daadwerkelijk allemaal gebeurd was. Ik voelde vooral heel veel boosheid over de impact, die mijn vader in mijn leven heeft gehad en dat ik weer een zwaar en groot trauma moest verwerken.

Hoe intens het ook was, dit proces ging in een record tempo. Ik voelde al snel dat ik veel alleen moest zijn en mij volledig moest focussen op de verwerking, zodat mijn lichaam het trauma ook kon loslaten. Ik begon de sterkere ontvang basis in mezelf te voelen, waardoor ik me weer kon gaan openen om te ontvangen.

Het seksueel misbruik stond tussen mij en ontvangen in, het ontvangen van:

 • De diepere basis van mezelf, mijn ontvangkracht en creatiekracht.
 • De gewenste verbinding die ik diep van binnen wilde en het volledig ontvangen van mijn eigen praktijk.

Het voelde voor mij dat alles wat ik aan opleiding, trainingen en therapie gedaan had, één grote voorbereiding was om dit te kunnen hendelen. Mijn groeiproces en de weg al kunnen zien waar ik naar toe ging, gaf me de kracht om door te gaan en ook dit, hoe moeilijk het ook was, onder ogen te komen.

Deze periode liet me ook duidelijk zien dat het universum weet wat het beste voor mij is en hóe ik het, het beste kon hendelen. Het voelde voor mij zo, er is geen universum wat ongedaan kan maken wat er met jou gebeurd is, maar je kunt niet verder zonder dit onder ogen te komen. Onder dit trauma ligt heel veel wat je nodig hebt om daar te komen waar jij wil komen.

Uiteindelijk viel alles op de plek voor mij, mijn verleden werd de sleutel naar mijn toekomst. Het moment waarin ik voelde, dit is wat ik hier te doen heb, hier ga ik van aan en daar gaat het om. Hier ligt mijn kracht, mijn drijfveer, mijn passie en zo werd mijn traject: Trauma en groei gaan hand in hand geboren en ontwikkelde ik mijn eigen methode, waarin ik je begeleid en leer: 

 • Om dé juiste keuzes voor jezelf te maken én hier ook voor te durven staan.
 • Om jouw eigen waarheid te voelen én hiernaar te handelen.
 • Om te doen wat goed voelt voor jou, op je gevoel te vertrouwen en hier ook naar te handelen.
 • Volledige focus op jouw proces te houden. 
 • De juiste stappen te zetten en daarbij leer je focus te houden op jezelf.
 • De actie te ondernemen naar de buitenwereld die klopt bij jouw proces.
 • Om jouw eigen energie te volgen en te voelen waar ze voor ingezet wilt worden.
 • Wie hoort er in jouw verdieping thuis? Wie draagt bij voor jou?
 • Het proces laten lopen zoals het voor jou dient te lopen. Dit geeft jou de rust en ruimte die jij nodig hebt.
 • Volledig in overgave en vertrouwen gaan, het universum de ruimte geven om bij te dragen aan jouw proces.
 • Het trauma emotioneel te verwerken en fysiek los te laten. 

Dan is de grootste stap gemaakt en begin je de nieuwe weg te zien en te lopen.

Je hoeft niet jarenlang bezig te zijn met veranderingen die niet tot het gewenste resultaat voor jou leiden. Je mag de stappen zetten, die kloppen bij jouw groei, verdieping en proces. Op een afgestemde manier voor jou, waardoor jij weer verder kunt en komt waar jij wil komen.

Liefs Kelly